Afbouw Poortvrije Passages, IJhal en IJgebouw Amsterdam Centraal

De afbouw IJ-hal omvat het bouwen van een tweede hoofdentree onder het busplatform over de volle breedte van het station met service-faciliteiten en verblijfshoreca.

De westpassage wordt onder andere het domein van mode, beauty en lifestyle. Voor het IJ-gebouw geldt dat het van een nieuwe indeling wordt voorzien, waarbij tegelijkertijd het monument wordt gerestaureerd. De installatie wordt up-to-date gebracht t.b.v. de logistieke en overige stations-voorzieningen die in het gebouw onder worden gebracht.

 

Tot het werk van de aannemer, voor de afbouw Poortvrije Passage, IJ-Gebouw en IJ-hal Amsterdam Centraal Station, behoren zowel de bouwkundige werkzaamheden, de constructieve werkzaamheden als de elektrotechnische-, de werktuigbouwkundige- en de transportinstallaties.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
NS stations B.V.
Architect
Poortvrije Passages: Benthem Crouwel, Amsterdam / IJ-gebouw: TAK Architecten, Delft / IJ-hal: Wiel Arets Architects, Amsterdam
Constructeur
Poortvrije passage: VOF Stationseiland, Amersfoort / IJ-hal: VOF Stationseiland, Utrecht
Omvang
Poortvrije passage: ± 3.405 m² / IJ-gebouw: ± 1.300 m² / IJ-hal: ± 7.400 m²
Periode uitvoering
ca. 12 maanden
Projectcategorieën

In het nieuws

Meer nieuws over de afbouw Poortvrije Passages, IJhal en IJgebouw in de media kunt u vinden op de volgende sites: 

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

  • Contact

  • Kondor Wessels Amsterdam bv
    Naritaweg 142, 1043CA Amsterdam
    Postbus 58002, 1040HA Amsterdam
    T +31 20 851 18 00
    F +31 20 851 18 01

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.