HomeProjecten Bouwen in een waterrijk gebied

Bouwen in een waterrijk gebied

lageweg, Spaarndam

Recht tegenover het oude centrum van Spaarndam, aan de overkant van het Spaarne, ligt het woongebied Spaarne Buiten. In dit groene en waterrijke gebied bouwen we mee aan een succesvol woonproject.

 

Nieuwbouw 36 woningen 
De 36 woningen van deze tweede fase bestaan uit 5 passiefwoningen en 31 eengezinswoningen. Naast de historische en parmantige uitstraling, hebben alle woningen ook een eigen karakter door verspringende gevels, afwisselende raampartijen en variatie in dakranden en gevelstenen. De woningen liggen aan een vriendelijk en groen hofje met parkeer- en speelplekken. Net als in de vorige fase zijn de woningen ontworpen door 4D Architecten uit Enter.

 

Het Havengebouw: uitzicht over het water
46 appartementen, 4 verdiepingen (5 bouwlagen) met comfortabele woningen en een toplaag met 6 ruime penthouses. Samen vormen ze het Havengebouw en allemaal kijken ze uit over het water. De woningen op de begane grond hebben een eigen aanlegplaats en een terras. Dit mooie project hebben we opgeleverd in augustus 2017. Bij het opzetten van dit project gebruikten we BIM, een digitaal 3D bouwwerkinformatiemodel. Daardoor kregen we al vroeg in het project inzicht in mogelijke kritische factoren of bouwfouten en konden we onnodige kosten voorkomen.

 

Haventoren XXL: extra ruimte én luxe
Op de kop van de haven realiseren we de prachtige Haventoren Dijkgraaf. Ook vanuit dit gebouw zijn de toekomstige bewoners gegarandeerd van een geweldig uitzicht over het Spaarne en de polder. We bouwen er 6 luxe en ruime appartementen. De woning op de begane grond heeft een eigen aanlegplaats en een terras van 120 m2.

 

8 Kadewoningen
We realiseren 8 vrijstaande kadewoningen, elk met een tuin én eigen aanlegsteiger. De oplevering van de eerste vier woningen vindt plaats eind 2017/ begin 2018. De bouw van de overige 4 kadewoningen start in 2018 en naar verwachting leveren we die in hetzelfde jaar op.

 

SpaarneBuiten

Recht tegenover het oude centrum van Spaarndam, aan de overkant van het Spaarne, ligt het woongebied SpaarneBuiten. De aangename mix van water en groen maakt de locatie tot één uit duizenden. Zowel het Hollandse weidegebied als het water van het Spaarne en de Mooie Nel geven elk jaargetijde weer een adembenemend uitzicht. SpaarneBuiten biedt een zee van rust en ruimte terwijl aantrekkelijke steden en recreatiegebieden in de directe omgeving zorgen voor ontspanning en vermaak.

 

In SpaarneBuiten is het heerlijk wonen in een waterrijke, landelijke omgeving en toch bent u binnen tien minuten in Haarlem. Met een afwisselend woningaanbod en een prachtige ligging biedt deze woonwijk voor elk wat wils. Na het succes en de realisatie van de eerste 77 woningen (fase 1) is ook de verkoop van fase 2 succesvol verlopen, alle woningen zijn inmiddels verkocht.

 

Voor meer informatie over het project SpaarneBuiten of het woningaanbod kijk op www.spaarnebuiten.nl

Of neem contact op met Oolders Omaco Makelaars te Haarlem, telefoon 023 52 55 266.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  SpaarneBuiten VOF
 • Bouwdirectie
  VolkerWessels Vastgoed
 • Architect
  4D Architecten
 • Constructeur
  Aveco de Bondt
 • Omvang
  31 VolkerWessels Pluswoningen en 5 passiefwoningen
 • Periode uitvoering
  medio september 2015 t/m medio 2016
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Nieuwbouw

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+