icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Jongerenhuisvesting Postjesweg Amsterdam

De nieuwbouw van de jongerenhuisvesting zal bestaan uit circa 500 wooneenheden en wordt gerealiseerd aan de Postjesweg in Amsterdam. Naast de huisvesting voor jongeren, is er in het gebouw ook ruimte voor parkeren van auto’s (beperkt), een fietsen- en scooterberging en een aantal overige gebruiksfuncties zoals winkels, kantoren en bijeenkomstfuncties.

Opdrachtgever
Change= Amsterdam 1 BV
Architect
Oever Zaaijer stedebouw en architectuur
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs bv
Omvang
-
Periode uitvoering
-
Change= Postjesweg 5

De fundatie van het gebouw wordt uitgevoerd in vibro betonpalen en een betonnen funderingsconstructie. De hoofddraagconstructie wordt uitgevoerd in een betonconstructie bestaande uit in het werk gestorte vloeren, kolommen, wanden en prefab beton vloeren, kolommen en wanden.

De buitengevel wordt uitgevoerd in metselwerk, prefab beton vloerranden en een prefab beton plint. De buitenwand openingen worden ingevuld met een aluminium vliesgevelsysteem en aluminium raam-, deurkozijnen. In de buitengevel bevinden zich ook een aantal aluminium overheaddeuren en stalen fasaderoosters.

Change= Postjesweg 6

Het platte dak t.p.v. 1e verdieping wordt uitgevoerd in kunststof, de overige platte daken van het gebouw worden uitgevoerd in bitumen. De dakrandenbestaan uit aluminium gezette beplating. Op de platte daken worden daktegels aangebracht t.b.v. onderhoudswerkzaamheden.

Het gebouw is voorzien van een gevel onderhoudsinstallatie bestaande uit een, rail met een loopwagen. In het gebouw komen diversen installatie technische elementen zoals bijvoorbeeld liften, ventilatievoorzieningen en brandmeldcentrale.

Bewuste Bouwers

Nieuwsbrief september 2016

Auditor Linda van de Sande bezocht de nieuwbouw van een jongerenhuisvestingscomplex in Amsterdam. Daar stuitte zij op een slim ingericht logistiek systeem dat “niet alleen helpt om effectief en efficiënt te werken, maar ook bijdraagt aan veiligheid, verminderde fysieke belasting voor vakmensen en een verzorgde bouwplaats. Genoeg reden voor een best practice,” aldus Linda. 

Wat de best practice is? De inzet van extra verstevigde hondjes voor transport van materiaal én de genomen maatregelen om ze vlot en veilig over de bouwplaats te kunnen verplaatsen. Lees meer hierover op Bewuste Bouwers - Best Practice.