Nieuwdok op de NSDM-werf te Amsterdam Noord

Aan de Ms. Oslofjordweg 701 wordt het project Nieuwdok gerealiseerd. Het project bestaat uit ca. 4.000 m² schoolgebouw [ROC top] met een stalling gelegen op de begane grond en eerste verdieping inclusief patio’s met terras. Op de tweede tot en met de zeste verdieping worden ca. 380 studentenwoningen gerealiseerd met daarbij o.a. een beheerdersruimte, wasserette en fietsenstalling gelegen op de begane grond.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
Nieuwdok BV
Bouwdirectie
Biesterbos bv
Architect
Moke Architecten
Constructeur
dioCON ingenieurs b.v.
Omvang
Totaal ca. 19.000 m²; schoolgebouw ca. 4.000 m² bvo en woningen ca. 15.000 m² bvo.
Periode uitvoering
12 maanden
Oplevering
1 september 2016
Projectcategorieën

De 380 studentenwoningen op het NDSM terrein, pal naast het kraanspoor, vormen de volgende stap in de herbestemming van het NDSM terrein. Tussen de grote monumentale loodsen en dokken verrijst Nieuwdok NDSM. Met ROC TOP in de plint bestrijkt het gebouw een groot deel van een bouwblok.

De plint bestaat uit hoge betonnen cassettes met het profiel naar buiten, gecombineerd met grote glaspartijen. De etages erboven worden gekenmerkt door de glazen vliesgevel, die is opgebouwd uit individuele in diepte variërende cassettes. De cassettes staan in een lichte hoek, met de pui richting het uitzicht en de gesloten kant naar de geluidsluwe zijde. Via de onderzijde en de zijkant wordt geventileerd, terwijl het glas een geluidsgevel vormt. Tezamen vormen de cassettes een subtiel reliëf. Het hof wordt ingetogen uitgevoerd. Waarbij de gevels voornamelijk uit glas bestaan, zijn de buitenruimtes van bamboe en steen. Centraal in het bouwblok vertrapt het hof. Het intieme hof op de begane grond wordt naar boven steeds groter.

  • Contact

  • Kondor Wessels Amsterdam bv
    Naritaweg 142, 1043CA Amsterdam
    Postbus 58002, 1040HA Amsterdam
    T +31 20 851 18 00
    F +31 20 851 18 01

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.