Verbouw De Overkant

Kondor Wessels Amsterdam heeft in opdracht van de Overkant een plan gerealiseerd voor tijdelijk gebruik van de industriële voormalige Storkfabriek in Amsterdam-Noord. Met minimale investeringen is een kwalitatief hoogwaardige uitstraling gerealiseerd waarbij het ruwe industriële karakter is gebruikt als identiteit voor de nieuwe functies.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
de Overkant
Architect
Soluz Architecten
Constructeur
IMd Raadgevende Ingenieurs
Omvang
8.050. m² bvo
Periode uitvoering
6 maanden, start oktober 2012
Oplevering
maart 2013
Projectcategorieën
Met de renovatie van deze toplocatie aan het IJ, is een slimme match gemaakt tussen de wensen van de verschillende gebruikers (zoals een evenementenhal, dansschool en kantoorruimten) en de aanwezige eigenschappen en kwaliteiten van de ruimtes
De evenemenhal is als eerste afgemaakt zodat deze in gebruik genomen kon worden nog tijdens de verbouw. Tussen de evenementen door zijn er nog zaken afgewerkt in de hal en in de rondom gelegen ruimtes

In de centrale Kromhouthal is een 2-laags volume toegevoegd met in het midden een groot trappenhuis. Dit volume behuist 2 lagen creatieve bedrijfsruimtes, is zowel podium als tribune, en zorgt ervoor dat de openheid en toegankelijkheid van de hal gewaarborgd blijft.

Uitgangspunt voor het ontwerp van de gevels was om, zoveel mogelijk karakteristieken en nuances te bewaren. De gevelopeningen benadrukken de belangrijke plekken en belangrijke visuele en of fysieke relaties tussen binnen en buiten.

Projectlocatie

Bekijk op kaart »

  • Contact

  • Kondor Wessels Amsterdam bv
    Naritaweg 142, 1043CA Amsterdam
    Postbus 58002, 1040HA Amsterdam
    T +31 20 851 18 00
    F +31 20 851 18 01

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.