Transformatie kantoor naar 251 studio's en appartementen

Binnen de bestaande contour van het gebouw worden 251 studio's en appartementen gerealiseerd. De kenmerkende gevel blijft behouden. Iedere woning krijgt een eigen voordeur, een eigen keuken en zelfstandige sanitaire voorzieningen. Op het dak wordt een gemeenschappelijk dakterras aangelegd. De gemeenschappelijke voorzieningen betreffen verder een Miele Laundrette (wasserette), een sauna en een Young Professionals Meeting Point (project- en vergaderruimte voor bewoners).

 

Het huidige pand wordt ontdaan van vrijwel alle binneninrichting en installaties. Wat behouden blijft zijn de 3 liften, het hoofdtrappenhuis en het vluchttrappenhuis.

In de trappenhuizen blijft de afwerking zoals bestaand, ook de tegelvloer bij de huidige entree blijft gehandhaafd. Alle buitengevelkozijnen worden vervangen.

 

Verder worden in de kelder 4 bergingen gesitueerd en is er ruimte voor het stallen van ca. 250 fietsen. In de oude technische ruimte op de 6e verdieping worden 2 tussenvloeren gesitueerd waar de 13 woningen komen.

Deze 2 tussenvloeren worden gerealiseerd als staalplaatbetonvloeren op een staalconstructie. Het buitenterrein blijft op een toevoeging van 2 units aan postkasten onveranderd.

Feiten & cijfers

Opdrachtgever
City Pads Nederland
Architect
Diederendirrix architectuur & stedenbouw
Constructeur
Adviesbureau Tielemans Bouwconstructies B.V.
Omvang
9.600 m² bvo - 251 studio's en appartementen
Bouwperiode
6 maanden
Oplevering
2e kwartaal 2017
Projectcategorieën

Indeling

In totaal worden 251 studio's/appartementen gerealiseerd in de bestaande bebouwing: 

 

 •  45 woningen op de begane grond waaronder 14 maisonnettes met slaapkamers in de kelder, 2 tweekamerappartementen en 29 studio’s en een meeting point;
 •  47 woningen op de 1e verdieping waaronder 2 twee kamerappartementen,  45 studio's, een gym en een sauna op de eerste verdieping;
 • 47 woningen op de 2e verdieping waaronder 2 tweekamerappartementen, 45 studio's en een wasruimte op de tweede verdieping; 
 • 49 woningen op de 3e verdieping waaronder 3 tweekamerappartementen en 46 studio's op de derde verdieping;
 • 25 woningen op de 4e verdieping waaronder 4 tweekamerappartementen, 21 studio's en een gezamenlijk dakterras op de vierde verdieping; 
 • 25 woningen op de 5e verdieping waaronder 4 tweekamerappartementen en 21 studio's op de vijfde verdieping;
 • 4 woningen waaronder 1 tweekamerappartement en 3 studio's op de zesde verdieping;
 • 5 woningen waaronder 4 studio’s  en 1 studio met entresol met een  slaapplek en de entree op de achtste verdieping; 
 • 4 woningen bestaande uit 4 studio's op de achtste verdieping.

 

 

 • Contact

 • Kondor Wessels Amsterdam bv
  Naritaweg 142, 1043CA Amsterdam
  Postbus 58002, 1040HA Amsterdam
  T +31 20 851 18 00
  F +31 20 851 18 01

xDeze website is geoptimaliseerd voor Internet Explorer 7.0 en hoger en Firefox 3.5 en hoger. Wanneer u gebruik maakt van een lagere browserversie kan dit gevolgen hebben voor een optimale werking van deze site.