icon-arrow-right
HomeNieuws Voortgang herontwikkeling Scheldeplein 1-5 Amsterdam

Voortgang herontwikkeling Scheldeplein 1-5 Amsterdam

Actueel

Kondor Wessels Amsterdam is als binnenstedelijk bouwer betrokken bij de herontwikkeling van wat bij de opening in 1931 ‘Het glazen paleis van fa. Sieberg’ werd genoemd. Scheldeplein 1- 5 in de Scheldebuurt herbergt nu een Albert Heijn, Knijn Bowling en Parking Scheldeplein. De herontwikkeling bestaat uit het renoveren van het gebouw, de fundering, de gevel en het realiseren van een nieuwe bouwlaag met luxe appartementen. Daarnaast is de voormalige ABN-AMRO bank vestiging Scheldeplein 1 uitgebreid met een geheel nieuwe kelder.

Scheldeplein-SHOT01-v03.jpg

De renovatie van Bowling KNIJN op de tweede verdieping is succesvol afgerond. Onlangs is de laatste hand gelegd aan de kelder welke onder het gebouw werd gerealiseerd. Een prachtig gebouw herrijst. Het vervolg bestaat uit de Bouw van negen stijlvolle drie- en vierkamerappartementen in de dakopbouw variërend van circa 90 m² tot 150 m².

Scheldeplein2.jpg

Met name het aanpassen van de bestaande fundering was een enorme uitdaging. Zeker omdat dit plaats vond onder de begane grond van waar nu Albert Heijn is gevestigd. Daarom was Albert Heijn vier weken gesloten. De werkvoorbereiding en het uitvoeringsteam stond een strakke planning te wachten om alles binnen de tijd te realiseren zonder dat er onveilige situaties ontstonden of dat men elkaar voor de voeten liep. Dit alles is succesvol en nagenoeg afrond en de Albert Heijn is inmiddels weer geopend.

Tekening bollen_3.jpg

Draagkracht vergroten

De funderingsverzwaring vond plaats door de draagkracht van de bestaande houten palen te vergroten. Via geboorde gaten in de winkelvloer werd daarom waterglas geïnjecteerddeze vormen bollen om de punten van de bestaande houten palen, door deze waterglas bollen wordt de draagkracht vergroot

Scheldeplein-B1.jpg

Op andere plekken van de fundering zijn schroefinjectie palen aangebracht met name langs de bestaande gevels. Samen met een nieuw stalen  balken raster werden zo de bestaande poeren en de fundering van de gevel verstevigd. 

image001.png

Daarnaast zijn alle gevelkozijnen van Albert Heijn in het aanzicht herschikt (verplaatst) vervangen door stalen  kozijnen gelijk aan de profilering van de bovenbouw. Tevens zal de gevel gecompleteerd worden met nieuw Beiers natuurstenen. Het metselwerk van de plint is geheel vernieuwd en voorzien van nieuw voegwerk.

20210906-KWA-3483.jpg

Al met al een huzarenklus om in een korte tijd te klaren wij zijn trots dat wij dit voor de Caransa Groep mogen uitvoeren.

 

Wordt vervolgd.

+