HomeProjecten Bouwen in een waterrijk gebied

Bouwen in een waterrijk gebied

lageweg, Spaarndam

Recht tegenover het oude centrum van Spaarndam, aan de overkant van het Spaarne, ligt het woongebied SpaarneBuiten. De aangename mix van water en groen maakt de locatie tot één uit duizenden. Zowel het Hollandse weidegebied als het water van het Spaarne en de Mooie Nel geven elk jaargetijde weer een adembenemend uitzicht. SpaarneBuiten biedt een zee van rust en ruimte terwijl aantrekkelijke steden en recreatiegebieden in de directe omgeving zorgen voor ontspanning en vermaak. In dit groene en waterrijke gebied bouwen we mee aan een succesvol woonproject.
 

 

Nieuwbouw 36 woningen

De 36 woningen van deze tweede fase bestaan uit 5 passiefwoningen en 31 eengezinswoningen. Naast de historische en parmantige uitstraling, hebben alle woningen ook een eigen karakter door verspringende gevels, afwisselende raampartijen en variatie in dakranden en gevelstenen. De woningen liggen aan een vriendelijk en groen hofje met parkeer- en speelplekken. Net als in de vorige fase zijn de woningen ontworpen door 4D Architecten uit Enter. Na het succes en de realisatie van de eerste 77 woningen (fase 1) is ook de verkoop van fase 2 succesvol verlopen, alle woningen zijn inmiddels verkocht.

 

Het Havengebouw: uitzicht over het water

46 appartementen, 4 verdiepingen (5 bouwlagen) met comfortabele woningen en een toplaag met 6 ruime penthouses. Samen vormen ze het Havengebouw en allemaal kijken ze uit over het water. De woningen op de begane grond hebben een eigen aanlegplaats en een terras. Dit mooie project hebben we opgeleverd in augustus 2017. Bij het opzetten van dit project gebruikten we BIM, een digitaal 3D bouwwerkinformatiemodel. Daardoor kregen we al vroeg in het project inzicht in mogelijke kritische factoren of bouwfouten en konden we onnodige kosten voorkomen.

 

 

8 Kadewoningen

We realiseren 8 vrijstaande kadewoningen, elk met een tuin én eigen aanlegsteiger. De oplevering van de eerste vier woningen vindt plaats eind 2017/ begin 2018. De bouw van de overige 4 kadewoningen start in 2018 en naar verwachting leveren we die in hetzelfde jaar op.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  SpaarneBuiten VOF
 • Bouwdirectie
  VolkerWessels Vastgoed
 • Architect
  4D Architecten
 • Constructeur
  Aveco de Bondt
 • Omvang
  31 VolkerWessels Pluswoningen en 5 passiefwoningen
 • Periode uitvoering
  medio september 2015 t/m medio 2016
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Nieuwbouw

Meer weten over dit project?

Bezoek de projectwebsite »
+