icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

De Binnenstedelijke bouwer

Binnenstedelijk bouwen is bijzonder. We hebben uitdagingen die nergens hetzelfde zijn. Denk aan het verkeer. Fietsers fietsen altijd en overal. Voetgangers kunnen veilig langs ons bouwterrein wandelen. En de auto’s en vrachtwagens mogen niet te lang stil staan. Maar denk ook aan de omgeving. De omwonenden willen zo min mogelijk overlast van ons. Logisch. En bedrijven willen goed bereikbaar blijven.

kondor-Wessels-Amsterdam-De-binnenstedelijke-bouwer-04.jpg

De enige manier om goed werk te leveren, is te houden van wat je doet

Tot 2030 heeft Nederland 1 miljoen nieuwe woningen nodig. Bij voorkeur door te bouwen in binnenstedelijk gebied met zo min mogelijk impact op de natuur. Door stedelijke transformatie kunnen bebouwde maar nog niet optimaal benutte locaties een nieuw leven krijgen en worden woonwijken ontwikkeld die invulling geven aan de behoefte aan woningen. 

Kondor-Wessels-Amsterdam-Centraal-Station-03.jpg
Entree Amsterdam CS

Anticiperen

Binnenstedelijk bouwen doe je niet zomaar. We hebben te maken met specifieke uitdagingen. Denk aan fietsers en voetgangers die te allen tijde veilig ons bouwterrein moeten kunnen passeren. Net als overig (vracht)verkeer dat niet te lang stil mag blijven staan. Maar ook scholen en bedrijven die goed bereikbaar moeten blijven. Omwonenden willen zo min mogelijk overlast ervaren en dat is begrijpelijk. Het zijn allemaal uitdagingen die we graag aangaan want anticiperen op veranderende omstandigheden is ons op het lijf geschreven. 

kondor-Wessels-Amsterdam-De-binnenstedelijke-bouwer-05.jpg
Restauratiewerkzaamheden Amsterdam CS

Vakmanschap

Kondor Wessels Amsterdam staat voor vakmanschap. Door een mix van jong talent en ervaren professionals weten wij dit vakmanschap in de organisatie te borgen. Met onze onderscheidende projecten is het vergroten van kennis en het doorgeven van vakmanschap essentieel. Ee continu proces waarmee onze organisatie zich actief bezighoudt.  

kondor-Wessels-Amsterdam-De-binnenstedelijke-bouwer-06.jpg

Voorbeelden

Omgevingsmanagement, maatschappelijk verantwoord ondernemen, veiligheid en duurzaamheid. Dat zijn thema’s die, naast de innovaties in techniek, een belangrijke rol innemen bij bouw- en infraprojecten. Mondige omwonenden, wet- en regelgeving op het gebied van milieu en veiligheid en aandacht voor werkomstandigheden hebben invloed op de manier waarop een project gerealiseerd wordt. Een bouwplaats is niet langer een wereld op zichzelf, maar juist onderdeel van de samenleving.