icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Samen veiliger bouwen

Aan het eind van de werkdag weer veilig en gezond naar huis. Een logische wens die helaas niet altijd zo vanzelfsprekend is. Want hoewel het met de kennis, de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en veiligheidsmaatregelen meestal wel goed zit, kan een kleine onoplettendheid toch grote gevolgen hebben. Daarom besteden we bij VolkerWessels extra aandacht aan bewustzijn en gedrag.

Kondor-Wessels-Amsterdam-Samen-veiliger-bouwen-02.jpg

We werken veilig of we werken niet

Bij Kondor Wessels Amsterdam staat veiligheid hoog op de agenda. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die op onze bouwplaats komt, deze ook weer veilig en gezond verlaat. We beschouwen een goed georganiseerde en nette bouwplaats als ons visitekaartje, bovendien stimuleert het om veilig te werken. 

Kondor-Wessels-Amsterdam-Samen-veiliger-bouwen-03.jpg
Sander Gerritse, projectleider Pontkade

Gedragsverandering

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen vormt de bouw een gevaarlijke werkomgeving. Voor Kondor Wessels Amsterdam is ieder bouwongeval er één te veel en wij accepteren bij een ongevalsonderzoek dan ook niet de conclusie ‘pech’. We hebben veel geïnvesteerd in technieken, apps en regels om de veiligheid te bevorderen. En we besteden aandacht aan het veiligheidsbewustzijn bij onze medewerkers. Waarom handelen we op de manier waarop we handelen? Kondor Wessels Amsterdam traint haar medewerkers om inzicht te krijgen in vaak onbewust gedrag zodat de veiligheidsmaatregelen nog beter werken.

Kondor-Wessels-Amsterdam-Samen-veiliger-bouwen-04.jpg

Een volgende stap

Eén van de ambities van Kondor Wessels Amsterdam is het spoedig behalen van het vijfde en hoogste niveau op de Veiligheidsladder van de Governance Code Veiligheid in de Bouw. Deze ladder toont waar het bedrijf zich bevindt op het gebied van veiligheidsbewustzijn. Om dit hoogste niveau te behalen meten en rapporteren we onder andere het veiligheidsgedrag bij onderaannemers. Ook nemen onze projectleiders een actieve rol in op het gebied van veiligheid en voeren onze uitvoerders onderling werkplekinspecties uit.

 

 

Kondor-Wessels-Amsterdam-Samen-veiliger-bouwen-05.jpg

Wees Alert! Veiligheid Eerst! (WAVE)

Veiligheid. In alles wat VolkerWessels doet, staat dat gegeven bovenaan. Al onze medewerkers zijn zich bewust van de risico’s die het werk met zich meebrengt. Daarom heeft VolkerWessels veiligheidswaarden en -regels opgesteld. Veiligheid moet voortdurend in ons bewustzijn zitten. Het is meer dan het volgen van een aantal regels, het is een manier van werken.