icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Baarsjesweg - Van Speijkstraat Amsterdam

111 woningen Riva-terrein

Het project is een nieuwbouwproject, bestaat uit 2 plandelen en is in bouwteam uitgevoerd. Plandeel 1 gelegen aan de Baarsjesweg en hoek van Speijkstraat bestaat uit 106 stuks huurwoningen/ appartementen. Plandeel 2 gelegen aan de Witte de Withstraat bestaat uit 5 stuks huurwoningen/ appartementen. Op de beganegrond vloer zijn commerciele ruimten aanwezig.

Opdrachtgever
Stadgenoot
Architect
Breitman Atelier d' Architecture te Parijs en Bouwstart
Constructeur
Smit Westerman BV
Omvang
23. 658 m² bvo
Periode uitvoering
29 maanden
Oplevering
december 2011

De onderbouw van plandeel 1 bestaat uit in de grondgevormde palen die trillingsarm worden aangebracht. Tevens bestaat de onderbouw uit een 2 laagse parkeerkelder (deel B+C) en een deel zonder kelder (deel A). Het skelet bestaat voornamelijk uit in het werk gestorte wanden met breedplaatvloeren. De gevel is opgebouwd uit metselwerk met een binnenspouwblad van HSB. De galerijen t.p.v. de achtergevel bestaat uit opgaand staalwerk met hierop houtendelen bevestigd.

Ook bij plandeel 2 bestaat de onderbouw uit in de grondgevormde palen. Het skelet van plandeel 2 aan de Witte de Withstraat bestaat uit kalkzandsteen met kanaalplaatvloeren. De gevel is opgebouwd uit metselwerk met een binnenspouwblad van HSB. 

Omvang

7.416 m² bvo kelder bouwdeel B + C (onder grondwaterniveau).

(nivo -1 120 plekken, voor Gemeente Amsterdam)
(nivo -2: 135 plekken, voor bewoners (stallingsgarage)
14.846 m² bvo 106 app. Bouwdeel A, B, C en algemene ruimten.
1.396 m² bvo 5 app. Bouwdeel Witte de Withstraat