icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

NoordDok voor woonstarters

NoordDok ligt op NDSM en ligt precies tussen het IJ en de Mt. Lincolnweg. NoordDok springt in het oog vanwege de no-nonsense architectuur die verwijst naar de industriƫle NDSM van weleer, maar dan in een nieuw jasje.

Oplevering
maart 2020
Opdrachtgever
BMB ontwikkeling bv
Architect
Moke
Constructeur
Diocon
Omvang
20.000 m2
Periode uitvoering
21 maanden
11391 NoordDok.jpg

Het project bestaat uit drie gebouwdelen van 9, 11 en 15 verdiepingen. Hier worden 309 woningen gerealiseerd voor woonstarters tussen de 18 en 28 jaar. Op de 1e verdieping zijn bergingen en een inpandige fietsenstalling. Op de begane grond zijn parkeerplaatsen die horen bij de woningen. Hier zijn ook de commerciële ruimtes waaronder kantoor- en bedrijfsruimtes en horeca.

 Woonstichting De Key is specialist in woonstarters. Met deze aankoop voegt De Key 309 starterswoningen toe binnen de ring A10. Amsterdam Waterfront, het ontwikkelconsortium bestaande uit BMB ontwikkeling B.V. (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh, vervult met de ontwikkeling van NoordDok haar ambitie om op NDSM een breed aanbod aan woningen te realiseren, passend bij de dynamiek van dit levendige gebied. Eerder realiseerde zij op dezelfde kavel NieuwDok 380 studentenwoningen. De volgende woonontwikkeling, bestaande uit 245 woningen Pontkade, zal direct bij de pontaanlanding gerealiseerd worden.

 

 

 

1139 Moke - NoordDok f3091.jpg

Start bouw

De verwachting is medio maart 2018 met de bouw van NoordDok te starten. De Key hoopt de eerste bewoners aan het einde van 2019 te verwelkomen.