icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Zeeburgereiland, nieuwe stadswijk aan het water

Op Zeeburgereiland wordt flink gebouwd. Over een paar jaar wonen hier meer dan 10.000 Amsterdammers in nieuwe buurten: de Sportheldenbuurt, de Sluisbuurt en de beide Baaibuurten. De Sportheldenbuurt, herkenbaar aan de drie silo's, is al in aanbouw.

Omschrijving project
120 woningen in de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland
Opdrachtgever
BPD Ontwikkeling BV Regio Noord-West
Architect
Arons en Gelauff architecten
Constructeur
Goudstikker de Vries
Omvang
Wonen: ca. 14.000 m2; Commercieel: ca. 1.400 m2; Tuin: ca. 2.750 m2; Parkeren: ca. 2.000 m2
Periode uitvoering
24 maanden
Bijzonderheden
Het bouwteam vanuit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren hebben voor het engineeringsproces de regie met de ontwerpverantwoordelijkheid. Het project wordt vanaf definitief ontwerp direct uitgewerkt naar werktekeningen.
11392_20180403_ZBURG_cam1.jpeg

Woningaanbod

In de sportheldenbuurt bouwt Kondor Wessels Amsterdam 120 woningen verdeeld over zeven gebouwen met een parkeer- en bergingslaag in de kelder. In de parkeergarage wordt een deel ingericht voor elektrische deel-auto’s. Verder wordt het kelderdek volledig ingericht als tuin met zowel een gemeenschappelijke functie als een privé functie. De eerste laag van drie gebouwen wordt ingericht als commerciële ruimte. De commerciële buitenruimte vloeit over in een gemeenschappelijke functie. 

 

 

11392_20180403_ZBURG_cam5.jpeg

Locatie

Zeeburgereiland ligt binnen de ring A10, ten oosten van de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied en ten westen van IJburg. De Piet Heintunnel en de Amsterdamsebrug brengen je vanaf het Zeeburgereiland naar het centrum en de Schellingwouderbrug is de verbinding naar Noord. Zeeburgereiland wordt geheel omsloten door het water van het IJ en het Amsterdam-Rijnkanaal.