11394 - Europoint III Rotterdam - Kondor Wessels Amsterdam
HomeProjecten Marconitoren Europoint III in Rotterdam

Marconitoren Europoint III in Rotterdam

Galvanistraat 15, Rotterdam

Europoint III is de middelste van de drie hoogste torens, de Marconitorens, van het Europointcomplex, dat zich bevindt in het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), dat samen met het RDM Rotterdam het Rotterdam Innovation District (RID) vormt. In dit stadshavengebied realiseren marktpartijen, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam de komende jaren bijzondere, innovatieve woon- en werkgebieden, waarbij de economische structuur van stad en haven verder wordt versterkt.

 

Europoint III is 100 meter hoog en heeft een bvo van 36.000m2. Deze toren wordt getransformeerd naar een appartementencomplex met 420 huurwoningen in het middensegment. De bestaande travertin natuurstenen gevel blijft behouden. Alle kozijnen worden voorzien van verticaal elektrisch te openen delen. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan nieuwbouwwoningen en het gebouw zal worden voorzien van nieuwe installaties.

Feiten & cijfers

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Lee Towers vereeuwigd in steen

Actueel

ROTTERDAM - Het hing al even in de lucht, maar het is nu definitief: in navolging van Donald Trump krijgt nu ook Leen Huijzer...

+