icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Galvanistraat 15, Rotterdam

Marconitoren Europoint III

Europoint III is de middelste van de drie hoogste torens, de Marconitorens, van het Europointcomplex, dat zich bevindt in het havengebied Merwe-Vierhavens (M4H), dat samen met het RDM Rotterdam het Rotterdam Innovation District (RID) vormt. In dit stadshavengebied realiseren marktpartijen, het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam de komende jaren bijzondere, innovatieve woon- en werkgebieden, waarbij de economische structuur van stad en haven verder wordt versterkt.  

Opdrachtgever
Europoint III B.V.
Architect
DiederenDirrix
Constructeur
Aronnsohn Constructies
Omvang
36000 m² - 420 huurappartementen variërend van 40 tot 70 m²
Periode uitvoering
ca. 10 maanden
Oplevering
eind 2018/begin 2019
In combinatie met
Kroon & de Koning, Zwijndrecht

Europoint III is circa 90 meter hoog en heeft een bvo van 36.000m2. Deze toren wordt getransformeerd naar een appartementencomplex met 420 huurwoningen in het middensegment. De bestaande travertin natuurstenen gevel blijft behouden. Alle kozijnen worden voorzien van verticaal elektrisch te openen delen. De woningen zullen voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan nieuwbouwwoningen en het gebouw zal worden voorzien van nieuwe installaties.