icon-arrow-right
HomeProjecten De Voortuinen; transformatie naar stijlvolle nieuwbouw

De Voortuinen; transformatie naar stijlvolle nieuwbouw

Amsterdam Haarlemmerweg 506

De gebouwen die jaren hebben dienstgedaan als kantoor van de Rijkspostspaarbank en later de ING, ondergaan de komende jaren een complete metamorfose. Een transformatie naar stijlvolle nieuwbouw, in een groene omgeving en op eigen grond.

Westerpark West is de naam van deze nieuwe woonlocatie aan de rand van het Westerpark. De buurt wordt opvallend kindvriendelijk en er komt een gevarieerd aanbod van huur- en koopappartementen. Westerpark West wordt de plek waar rust, genieten en bereikbaarheid samenkomen met de dynamiek van het Westerpark. Picknicken met je vrienden, voetballen met de kinderen of juist even lekker genieten van de rust; het kan straks allemaal.

De Voortuinen is een modern woongebouw van veertien lagen en twaalf woonverdiepingen met lichte en comfortabele appartementen en penthouses met allemaal een terras: jouw eigen 'Voortuin'.

De Voortuinen is een klasse apart. De bijzondere transformatie van oud kantoorgebouw naar nieuwbouw, het panoramisch uitzicht, de terrassen, de liften, het Westerpark en het water voor de deur: de combinatie van al deze factoren maakt dit project werkelijk uniek. Maar De Voortuinen heeft nog veel meer te bieden. Zo staan de appartementen op eigen grond (dus geen erfpacht), zorgen de immense ramen voor heerlijk lichte woningen en is er veel aandacht voor groen en duurzaamheid.

Feiten & cijfers

 • Ontwikkelaar
  Haarlemmerweg508 B.V.
 • Architect
  Elephant, Menno Kooistra
 • Constructeur
  Pieters Bouwtechniek
 • Omvang
  94 woningen, 2 commerciële-, bedrijfsruimtes, ca. 8900 m2 bruto vloer oppervlak
 • Bouwperiode
  17 maanden
 • Oplevering
  Derde kwartaal 2021
 • Projectcategorieën
  Woningbouw
  Renovatie en onderhoud
  Utiliteitsbouw
+