icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Briljant aan de Amstel

Briljant ligt niet alleen aan de Amstel, waardoor een groot aantal woningen een prachtig uitzicht heeft op het water, maar ook in De Pijp met al zijn gezelligheid, leuke restaurantjes en levendige markt. In de nabijheid bevindt zich de bekende Wibautstraat met aantrekkelijke winkels en horeca.

Opdrachtgever
VOF NieuwerAmstel
Architect
Vera Yanovshtchinsky Architecten bv
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Omvang
2740 m²
Oplevering
na ca. 1,5 jaar bouwtijd
Bijzonderheden
Nieuwbouw van totaal 15 woningen aan de Amsteldijk 58 te Amsterdam, waaronder 2 penthouses, 2 stadswoningen, 11 appartementen en een verdiepte kelder. Het project is onderdeel van het Asscherkwartier.
Kondor-Wessels-Amsterdam-Briljant-ad-Amstel-entree-04.jpg

Ook uitstekende restaurants zoals Rijssel en Wilde Zwijnen liggen in de buurt. Het centrum van Amsterdam met zijn theaters, winkels en bioscopen is praktisch om de hoek. In Briljant woont u te midden van levendig en authentiek Amsterdam met het comfort, de luxe en de ruimte van een nieuwe woning. 

Briljant aan de Amstel biedt zes verschillende woningtypes, ieder met unieke kenmerken.
Kondor-Wessels-Amsterdam-Briljant-ad-Amstel-03.jpg

Briljant aan de Amstel heeft een bijzondere opzet. Aan de Amstelzijde telt het gebouw vijf lagen en aan de kant van de Rustenburgerstraat heeft het zes woonlagen. Deze woonlagen komen samen in een slim opgezet trappenhuis met veel privacy: het biedt op elke verdieping toegang aan maximaal twee appartementen. Deze unieke opzet zorgt voor verschillende plafondhoogtes. De hoogtes verschillen per type woning. In sommige gevallen verschillen zelfs de hoogtes binnen een woning van circa 2,60 tot wel 3,50 meter. Alle woningen zijn comfortabel, ruim en licht en beschikken over een ruime berging in het souterrain én een parkeerplek in de parkeergarage onder het Dora Tamanaplein.