icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Asscherkwartier Amsterdam

Woningen, theater en parkeergarage in het Asscherkwartier

Het plan is gerealiseerd op het voormalig Archiefterrein aan de Amstel in Amsterdam. Hier is een mix gerealiseerd van hoogwaardige nieuwbouw en gerenoveerde monumentale panden. 

Opdrachtgever
Ymere en VolkerWessels Vastgoed
Architect
Vera Yanovshtchinsky architecten bv
Periode uitvoering
16 maanden
Oplevering
mei 2018
Kondor-Wessels-Amsterdam-Asscherkwartier-04.jpg

Ruimte

Ruimte is het sleutelwoord voor deze unieke locatie waar bereikbaarheid, rust en genieten worden gecombineerd met de dynamiek van De Pijp. In de nieuwe kindvriendelijke buurt is een gevarieerd aanbod aan woningen, zoals terraswoningen met een fraaie buitenruimte, ruime stadswoningen met een tuin en luxe appartementen. Het gebied is een mix van creatieve bedrijvigheid, een luxe hotel, gezellige horeca en een theater. Dit alles omringd door prachtige historische gebouwen.

Kondor-Wessels-Amsterdam-Asscherkwartier-05.jpg

Stadswoningen, appartementen en lofts

In het Asscherkwartier zijn verschillende koopwoningen: 25 nieuwbouw stadswoningen (met een tuin of terras) in de gebouwen Emerald en Radiant, nieuwbouw appartementen (met een terras) in gebouw Emerald, en loftachtige woningen in het historische Asschergebouw (met een dakterras of balkon). Een groot deel van de nieuwbouwwoningen ligt aan het autovrije Dora Tamanaplein of aan de Amstel (gebouw D). Vooral in het Asschergebouw zijn er mogelijkheden om wonen met werken te combineren. Alle woningen worden fraai afgewerkt en krijgen vloerverwarming, een buitenruimte en een eigen parkeerplek in de parkeergarage.

Kondor-Wessels-Amsterdam-Asscherkwartier-07.jpg

Veel variatie in woningen

Het gebouw ‘Briljant’ is de laatste woonontwikkeling in dit nieuwe, indrukwekkende stukje Amsterdam. Het gebouw telt 11 luxe appartementen, 2 tweelaagse stadswoningen met tuin en 2 penthouses. De luxe appartementen hebben een oppervlak tussen ca. 80 en 130m2 en een ruim balkon. De stadswoningen van bijna 140 m2 hebben een tuin aan de Rustenburgerstraat op het Noord-Westen en een stadstuintje op het Zuid-Oosten. De stadswoningen bieden ruimte aan 4 slaapkamers en 2 badkamers. De penthouses worden ca. 175 m2 en hebben extra hoge plafonds en beschikken over een groot terras op het Zuid-Westen. Briljant is voorzien van een lift en in de parkeergarage onder het plein hebben bewoners, in een afgeschermd deel, een eigen parkeerplaats. Er is voor een aantal elektrische auto’s oplaadmogelijkheid.

Asscherkwartier

Op de locatie van het voormalige en monumentale Raadhuis van Nieuwer-Amstel en de diamantslijperij Asscher heeft VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met de gemeente een nieuwe woonlocatie in De Pijp in Amsterdam gerealiseerd.