icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Europaweg Zoetermeer

Transformatie kantoorpand

Bouwcombinatie Europaweg realiseert in opdracht van BPRE de transformatie van een kantoorpand naar 111 appartementen met een laundrette, fitness&gym en yogaruimte. Het bestaande kantoorpand blijft daarmee behouden. Het wordt daarnaast opgetopt.

Opdrachtgever
BPRE
Architect
De Bever architecten
Bouwdirectie
Landman BV
Constructeur
Tielemans bouwconstructies B.V.
Omvang
Totaal bvo: 6383 m² (incl. buitenruimtes) , 6190 m² (excl. buitenruimtes)
Periode uitvoering
10 maanden
Oplevering
mei 2020
Bijzonderheden
Transformatie bestaande kantoor pand naar 111 huurappartementen, bestaand kantoor voorzien van een 1 laags optopping.

Het huidige pand wordt ontdaan van vrijwel alle binneninrichting en installaties. Wat behouden blijft zijn de liften, al het gevelwerk van de bestaande bouw en het hoofd- en noodtrappenhuis. In de trappenhuizen blijft de afwerking zoals bestaand, bij de opgetopte verdieping wordt het trappenhuis wit gespoten. Voor het plafond wordt er gebruik gemaakt van metalstud. Alle vloeren van het gebouw worden zwevende dekvloeren. De appartementen worden voorzien van laminaat, de algemene ruimtes worden voorzien van naaldvilt en de laundrette, fitness&gym en de yogaruimte worden voorzien van linoleumvloeren. Op de voorgevel op de begane grond en de eerste verdieping wordt er bij een aantal ramen metaglas geplaatst in verband met het geluid afkomstig van de straatkant.