icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Alphen aan den Rijn

Renovatie en nieuwbouw De Baronie

De Baronie is een bekende naam in Alphen aan den Rijn. Tot 2001 was de Cacao en Chocoladefabriek Baronie een grote chocoladefabriek waar chocoladeletters, paaseitjes en andere lekkernijen werden gemaakt. Het pand heeft in deze tijd geheel leeggestaan en is behoorlijk blootgesteld aan weer- en wind. Een groot deel heeft zelfs in brand gestaan!

Opdrachtgever
GREEN Real Estate B.V.
Architect
S2 architecten BV
Constructeur
Van der Vorm Engineering
Periode uitvoering
ca. 19 maanden, startdatum 1 januari 2012
Oplevering
augustus 2013
De Baronie 6

Het gebouw uit 1954 krijgt een nieuwe bestemming en Kondor Wessels is inmiddels in vergevorderd stadium om De Baronie weer in haar volle glorie te herstellen! Er wordt winkelruimte en ruimte voor kantoren gecreëerd.

Op het terrein van de voormalig chocoladefabriek bouwt Kondor Wessels Amsterdam ook bouwdeel C. Dit gebouw is nagenoeg geheel uit prefab betonnen elementen opgetrokken en voorziet in twee supermarkten, diverse winkels en parkeergelegenheid voor ongeveer 400 auto's. Op de kopgevel komen zes appartementen.

De Baronie 5

Naast de renovatie en nieuwbouw voorzien wij ook in de complete terreininrichting rondom de gebouwen compleet met waterpartijen, loopbrug, speeltoestellen en beplanting.

Enkele getallen:

  • BVO bouwdeel B, 14.081 m2
  • BVO bouwdeel C, 21.574 m2
  • Terreininrichting, 8.500 m2

Onderverdeling bouwdelen

Bouwdeel B is onderverdeeld in totaal 4 bouwdelen:

Bouwdeel B1 heeft twee verdiepingen. Op de begane grond zijn totaal 6 verhuurbare ruimten/winkels. De verdieping heeft een kantoorfunctie en is onderverdeeld in twee verhuurbare kantoorunits.

Bouwdeel B2 is het grootste bouwdeel en bestaat uit een kelder en 5 verdiepingen. In de kelder komt Action te zitten. Op de begane grond zitten 5 verhuurbare ruimten/winkels. De verdiepingen hebben een kantoorfunctie en zijn onderverdeeld in maximaal 14 verhuurbare kantoorruimten. De verdiepingen zijn flexibel ingericht.

Bouwdeel B3 heeft ook twee verdiepingen. Op de begane grond zijn totaal 6 verhuurbare ruimten/winkels. De verdieping heeft een kantoorfunctie en is onderverdeeld in twee verhuurbare kantoorunits.

Bouwdeel B4 bestaat uit één verdieping en is bestemd voor 2 winkels/verhuurbare ruimten, waaronder een fitnessonderneming.

Bouwdeel C bestaat uit uit een begane grond met daarboven een 2-laagse parkeergarage, goed voor 444 parkeerplekken. Op de kopzijde zijn 6 huurappartementen gesitueerd, verdeeld over 3 verdiepingen.

Op de begane grond bevonden zich totaal 12 verhuurbare winkelruimten, geschikt voor kleine en grote ondernemers waaronder Hoogvliet, Lidl en Blokker. Op dit moment is de opdrachtgever nog in overleg tussen diverse kleine ondernemers zoals een slagerzaak, vishandel en horeca onderneming.

Bewuste Bouwers

Het bouwproject Groot Baronie wordt gerealiseerd volgens de gedragscode van Bewuste Bouwers. Dat wil zeggen dat Kondor Wessels Amsterdam bv bouwt volgens de vijf pijlers: bewust, veilig, verzorgd, milieubewust en sociaal. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.bewustebouwers.nl

Eventuele vragen of klachten betreffende dit project kunt u per email sturen naar baronie@kwadam.nl

Wij zullen hier zo spoedig mogelijk op reageren.