icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Fokke Simonszstraat 61-63, Amsterdam

Binnenstedelijk en duurzaam bouwen

Aan de Fokke Simonszstraat 61-63 bouwen we in opdracht van Trion Vastgoed een appartementencomplex van 5 bouwlagen. In totaal realiseren we hier 19 appartementen op een kleine locatie in Amsterdam. Een echte logistieke uitdaging, want het transport naar de bouwplaats loopt via een smalle straat. Als specialist in binnenstedelijk bouwen laten wij graag zien hoe dat moet. Het complex wordt duurzaam gebouwd en bevat een groendak met mos sedum. PV-panelen zorgen voor de opwekking van stroom. De kelder van het complex bevindt zich op de eerste bouwlaag en strekt zich uit over de hele kavel. Hierin zijn de bergingen ondergebracht.

Opdrachtgever
Trion Vastgoed B.V.
Bouwdirectie
Beijersbergen B.V.
Architect
Ronald Janssen Architecten B.V.
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs B.V.
Omvang
2.811 m²
Periode uitvoering
ca. 16 maanden inclusief sloopwerkzaamheden
Oplevering
1e kwartaal 2019
11380 Fokke Simons 5.jpeg

Werkzaamheden

Globaal kan de opbouw van het bouwwerk als volgt worden omschreven:

Fundering 
In de grond gevormde betonnen heipalen van het type grondverdringende schroefpaal, waarop de in het werk te storten keldervloer / -wanden aangebracht wordt.

Casco
In het werk gestorte geïsoleerde betonnen kelderbak, begane grondvloer en de verdiepingsvloeren worden door middel van breedplaat vloeren uitgevoerd. De hoofddraagstructuur bestaat verder uit kalkzandsteen wanden, stalen kolommen / -liggers en de galerijen worden uitgevoerd in prefab beton.

 

11380 Fokke Simons 4.jpeg

Gevels
De voorgevel bestaat uit prefab beton kolommen, liggers en aluminium kozijnen. Aan de achterzijde van het gebouw bevinden zich de woning ontsluitende galerijen. De achtergevel wordt opgebouwd uit schoonmetselwerk en aluminium kozijnen. De zijgevels sluiten links en rechts aan tegen de bestaande belendingen.

Dak
Het dak wordt voorzien van afschotisolatie en bitumineuze dakbedekking waarop deels een mos-sedum dak en deels PV-panelen worden aangebracht.

Afbouw
Zwevende dekvloeren voorzien van vloerverwarming, gipsscheidingswanden,
en stucwerk op wanden en plafonds.