icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Weesperstraat 61-105, Amsterdam

Transformatie Metropoolgebouw te Amsterdam

Het project bestaat uit het renoveren en herinrichten van een kantoorgebouw aan de Weesperstraat 61-105 te Amsterdam tot een 'Zoku' hotel met acht bouwlagen in een binnenstedelijke omgeving. De transformatie zal niet in het gehele gebouw plaatsvinden. Vanaf de kelder tot en met de 5e verdieping zullen de verbouwingswerkzaamheden in het rechter gebouwdeel (vanaf de onderdoorgang gezien) plaatsvinden. De uit te voeren werkzaamheden op de 6e verdieping beslaan wel het gehele gebouw.

Opdrachtgever
HeRaSi Properties BV
Bouwdirectie
Heren2 BV
Architect
Mulderblauw architecten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV
Periode uitvoering
ca. 12 maanden
Metropoolgebouw 1
metropoolgebouw 2

Het bestaande gebouw bestaat uit een betonnen skelet van kolommen, balken en dunne verdiepingsvloeren. De gevels bestaan uit geprefabriceerde betonnen sandwichelementen voorzien van aluminium kozijnen. De bestaande constructie blijft behouden, enkel kleinschalige constructieve bewerkingen zullen plaatsvinden, o.a. lijmwapening en sparingen maken/dichtzetten.

Metropoolgebouw 4

Op de 6e verdieping worden de puien/gevels deels vervangen, met een deel uitstekend over de openbare ruimte aan de Weesperstraat en aan de achterzijde boven eigen terrein. Tpv de onderdoorgang Nieuwe Kerkstraat wordt het plafond tijdelijk gedemonteerd voor het plaatsen van de nieuwe installaties. De overige bewerkingen zullen voornamelijk binnen in het pand plaats vinden.