icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amstelvlietstraat Amsterdam

39 duurzaam gebouwde koopappartementen

Begin 2017 leverden wij de nieuwbouw op van 39 appartementen in de nieuwe groene wijk Amstelkwartier. Het duurzaam gebouwde complex bestaat uit 6 bouwlagen, die we plaatsen op een half verdiepte parkeergarage. Het speelse ontwerp van Van den Oever, Zaaijer & Partners Architecten.  

Opdrachtgever
Amstelkwartier CV
Architect
Van den Oever, Zaaijer & Partners Architecten
Constructeur
Theo Wulffraat & Partners BV
Omvang
39 appartementen met half verdiepte parkeergarage
Periode uitvoering
start bouw: januari 2016
Oplevering
-
11379_7421_Da.jpg

Het appartementencomplex bevat 39 woningen op 6 bouwlagen. De begane grond ligt niet direct op straatniveau in verband met de half verdiepte parkeergarage. De koopappartementen variëren tussen de 104 en 184 m2 en hebben 4 of 5 kamers. Er is keuze uit verschillende typen: dubbele beneden huizen, maisonnettes, appartementen en op de bovenste verdiepingen 4 penthouses. Elke woning heeft een riante buitenruimte, gelegen op het zuidwesten.

11379_7417_Da.jpg

Globale Opbouw

Het gebouw word gefundeerd met vibro palen waar een in het werk gestorte casco op wordt gerealiseerd (wanden breedplaat). De gevels worden voorzien van metselwerk met houten kozijnen. Achterzijde van het gebouw kenmerkt zich door veel balkons, zowel inwendig als uitwendig.