icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
archiefterrein, Amsterdam

Een nieuw vijfsterrenhotel met een rijk verleden

Jarenlang bracht de gemeente Amsterdam haar archief onder in het voormalige raadhuis van Nieuwer-Amstel. Met respect voor het verleden startten we in 2016 met de realisatie van een vijf-sterren-hotel in dit prachtige rijksmonument.

Opdrachtgever
Amsteldijk Hotel Ontwikkeling B.V.
Architect
Villanova architecten
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs BV
Omvang
Raadhuis: 3.510 m², C1: 1.667 m² en C2-5: 4.354 m²
Periode uitvoering
16 maanden
Oplevering
november 2017
Kondor-Wessels-Amsterdam-Asscherkwartier-06.jpg

Het Raadhuis Hotel omvat een monumentaal deel met zes verdiepingen in het voormalige depotgebouw en vier verdiepingen in het Raadhuis. Daarnaast ontwikkelden we zeven verdiepingen nieuwbouw, kelders onder alle bouwdelen, een glazen loopbrug die het Raadhuis met het nieuwbouwgedeelte verbindt en een parkeergarage. Ook renoveerden we de gevels van het Raadhuis en het Depot. Met deze indrukwekkende combinatie van renovatie en hoogwaardige nieuwbouw realiseren we maar liefst 123 hotelkamers en 32 short stay units, een restaurant, serre, 2 zwembaden, sauna, fitness- en welnessruimten, technische ruimten, vergaderzalen en kantoren.