icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam Zuidoost

Renovatie / uitbreiding Daalwijk

Het project is een renovatie project van de Daalwijkflat te Amsterdam ZO. De appartementen van blok B zijn reeds gerenoveerd. De overige units worden omgebouwd naar studenten app. incl. een nieuwe entree met lift en trappenhuis. Verder worden de trappenhuizen, liften, galerijen en balkons compleet gerenoveerd cq vernieuwd. Op de begane grond en eerste verdieping worden bedrijfsruimtes, een kinderdagverblijf, naschoolse opvang en bergingen gerealiseerd.

Opdrachtgever
Rochdale - Delta Forte
Architect
Rappange & Partners Architecten
Constructeur
Adviesbureau Strackee
Omvang
Blok A: ca. 8.450 m² bvo en Blok B: ca. 14.200 m² bvo
Periode uitvoering
17 maanden, start augustus 2010
Oplevering
januari 2012
Daalwijk 1

Blok A: Ombouw tot 230 studentenwoningen inclusief nieuwbouw entree met liften.
Blok B: Uitpandige renovatie 110 appartementen en inpandige ombouw tot kinderdagverblijf, naschoolse opvang en commerciële ruimten.

Daalwijk 2

In blok A is asbest aangetroffen in o.a. de studentenwoningen en in de plint. Te denken hierbij aan asbesthoudende lijm onder het zeil alsmede asbesthoudende buisventilatie in de badkamers in de woningen. Op de galerijen is het asbesthoudende glaskit verwijderd rond de gevelpanelen. Dit is voorafgaand aan de renovatiewerkzaamheden verwijderd.