icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

36 woningen in SpaarneBuiten, fase 2

SpaarneBuiten ligt aan de rivier de Spaarne nabij het IJ en Spaarndammerdijk te Spaarndam. De bouw van 36 woningen is de tweede fase van een groter nieuwbouwplan. De eerste fase betrof 77 woningen.

Opdrachtgever
SpaarneBuiten VOF
Architect
4D Architecten
Constructeur
Aveco de Bondt
Omvang
4.343 m² verdeeld over 36 rijwoningen, waarvan 5 passief woningen en 35 openbare parkeerplaatsen in het hofje
Periode uitvoering
8 maanden
Oplevering
april 2016

De 36 woningen van deze tweede fase bestaan uit 5 passiefwoningen en 31 eengezinswoningen aan de Rijnland, Molenwerf en Watergang te Spaarndam. Alle woningen hebben een historische en parmantige uitstraling maar een geheel eigen sfeer. De woningen zijn gesitueerd rondom een vriendelijk en groen hofje met diverse parkeer- en speelplekken. De huizen worden stuk voor stuk gekenmerkt door een hoogwaardige, afwisselende architectuur: verspringende gevels, afwisselende raampartijen en een variëteit in dakranden en gevelstenen. Net als in de vorige fase zijn de woningen ontworpen door 4D Architecten uit Enter.

 

Omgeving

Recht tegenover het oude centrum van Spaarndam, aan de overkant van het Spaarne, ligt het woongebied SpaarneBuiten. De aangename mix van water en groen maakt de locatie tot één uit duizenden. Zowel het Hollandse weidegebied als het water van het Spaarne en de Mooie Nel geven elk jaargetijde weer een adembenemend uitzicht. SpaarneBuiten biedt een zee van rust en ruimte terwijl aantrekkelijke steden en recreatiegebieden in de directe omgeving zorgen voor ontspanning en vermaak.

In SpaarneBuiten is het heerlijk wonen in een waterrijke, landelijke omgeving en toch bent u binnen tien minuten in Haarlem. Met een afwisselend woningaanbod en een prachtige ligging biedt deze woonwijk voor elk wat wils. Na het succes en de realisatie van de eerste 77 woningen (fase 1) is ook de verkoop van fase 2 succesvol verlopen, alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Kondor-Wessels-Amsterdam-Spaarne-Buiten-Fase-2-01.jpg

SpaarneBuiten

SpaarneBuiten is een ontwikkeling van SpaarneBuiten VOF, een samenwerkingsverband van VolkerWessels Vastgoed en KondorWessels Vastgoed en wordt gerealiseerd door Kondor Wessels Amsterdam (allen VolkerWessels ondernemingen).