icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Mauritskade 61, Amsterdam

Transformatie naar luxe hotel

Transformatie van voormalig ontleedkundig laboratorium naar een luxe hotel met 89 kamers, welness, restaurants, vergaderruimten etc. Achter het bestaande pand wordt een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. Daarnaast worden er enkele facilitaire ruimtes gerealiseerd zoals personeelskamers, kantoren en technische ruimtes.  

Opdrachtgever
Amerborgh
Architect
Office Winhov
Bouwdirectie
CRHS
Constructeur
Van Rossum
Interieurontwerp
Studio Linse
Omvang
Totaal bvo: ca. 9000 m2 (bestaande en nieuwbouw) en 44 parkeerplaatsen
Periode uitvoering
18 maanden
Oplevering
tweede kwartaal 2021

Het bestaande pand kent een aantal beeldbepalende elementen zoals de fraaie trappenhuizen met veel natuursteen en glas-in-loodramen. Hier bevindt zich de  Vrolik-zaal waar vroeger de preparaten op sterk water ten toon werden gesteld en wat in de nieuwe bestemming een luxueus high end restaurant gaat worden met een prachtig uitzicht op de Mauritskade en het Oosterpark. Naast de trappenhuizen en de Vrolik-zaal worden ook veel andere stijlelementen van het gebouw behouden en geïntegreerd in het nieuwe ontwerp.