icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Welnastraat 279

Blok 3A

Kondor Wessels Amsterdam realiseert in opdracht van CBRE Global Investors een appartementencomplex aan de Amstelvlietstraat en de Welnastraat in Amsterdam. De locatie staat ook bekend als 'Blok 3A'. Blok 3A bestaat uit 133 huurappartementen en 80 parkeerplaatsen.

Opdrachtgever
CBRE Dutch Residential Fund Management B.V.
Architect
Winhov
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Bouwdirectie
Centraal Bureau Bouwbegeleiding (CBB)
Omvang
Totaal bvo: 17.469 m²; Per onderdeel (functie)/woningen: 11.722 m²; Woningen variëren van GO 80 m² t/m 130 m²; Aantal parkeerplaatsen: 80
Bouwtijd
34 maanden
11379_7447_Da.jpg

De woningen zijn op 7 bouwlagen verdeeld over het Zuid- en Noordblok. De begane grond ligt niet direct op straatniveau in verband met de half verdiepte parkeergarage. 

Globale opbouw

Het gebouw word gefundeerd met boorpalen volgens het DPA systeem, waar een in het werk gestorte casco (betonwanden en breedplaat) in combinatie met prefab wanden en balkons op wordt gerealiseerd. De binnenspouwbladen zijn houtskeletbouwelementen. De gevels worden voorzien van metselwerk en aluminium kozijnen. Het gebouw kenmerkt zich door veel balkons, zowel inpandig aan de voorzijde als uitkragend aan de achterzijde.