icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam Noord

Kantoorgebouw HEMA

 In Amsterdam Noord op het voormalig NDSM-terrein is een gebouw van 47.000 m² gerealiseerd.

Opdrachtgever
Amsterdam Waterfront
Architect
Bronsvoort Blaak Architecten BNA
Constructeur
Evers Partners Raadgevende Ingenieurs BV
Omvang
34.500 m² bvo kantoren, winkels en horeca en 12.500 m² bvo parkeerkelder
Periode uitvoering
23 maanden
Oplevering
april 2010
HEMA 1

In het gebouw zijn een ondergrondse parkeergarage, winkels en kantoren ondergebracht met als voornaamste huurders de HEMA en de VNU. Daarnaast bevinden zich in het gebouw een atrium en een buitenruimte. Hierin is tevens een serre gesitueerd waar men kan uitblazen en een gezellig praatje kan houden of een drankje drinken.

Hema 3

De constructie is van beton en staal. De 2-laagse parkeerkelder (ca. 400 parkeerplekken) is opgebouwd uit in het werk gestorte beton. Daarboven zijn de verdiepingen opgebouwd met kanaalplaatvloeren, hoedliggers en betonelementen. Het skelet van het Atrium dak is een staalconstructie. De gevel bestaat uit gemetselde penanten en natuursteen. Bij het Atrium is een vliesgevel gemonteerd.

Hema 6

De inductieunits hebben een lagetemperatuurverwarming, te weten: 50/35˚C. Het kantoorgedeelte is voorzien van een sprinklerinstallatie en de parkeergarage is voorzien van een RWA installatie. Kenmerkend voor dit project is dat het afbouwpakket ingepast moest worden in het bestaande bouwproces en ook op dezelfde opleverdatum gereed moest zijn.