icon-arrow-right
HomeProjecten Renovatie kantoor Olympia 2

Renovatie kantoor Olympia 2

Het project kantorencomplex op het Arena Park te Hilversum betreft een renovatie van de hoofdentree, het atrium, twee kantoorvleugels op de begane grond en een kantoorvleugel op de tweede verdieping.

 

 

Bij de hoofdentree zijn de complete luifelconstructie, de tourniquet, de entreepuien, buitenvloer en postkasten compleet vernieuwd.

In het atrium is onder andere een geheel nieuwe natuursteen vloer met vloerverwarming aangebracht, de hoofdtrap totaal aangepast, de bestaande schoonmetselwerkwanden zijn glad gestucadoord en gesausd. Tevens is er een nieuwe receptieruimte gecreëerd met Derako wand- en plafondbekleding en zijn de liftfronten aangepast en voorzien van hardglazen panelen. Beide kantoorvleugels inclusief de toiletgroepen op de begane grond en een kantoorvleugel inclusief de toiletgroepen op de tweede verdieping zijn volledig gerenoveerd.

 

Bovengenoemde werkzaamheden zijn uitgevoerd in een gedeeltelijk verhuurd complex. Gedurende de werkzaamheden zijn de 3e tot en met de 5e verdieping en de onderliggende parkeergarage volledig in gebruik gebleven. Aangezien ook de entreepuien naar de (verhuurde) kantoorverdiepingen volledig vervangen zijn en de hoofdentree en de entreegebieden voor de liften compleet zijn aangepakt en vernieuwd heeft de uitvoering de nodige raakvlakken met de gebruikers en bezoekers in het pand gehad. In goed overleg met de gebruikers en de opdrachtgever is de overlast voor tot een minimum beperkt gebleven en is een en ander naar volle tevredenheid van de opdrachtgever uitgevoerd.

Feiten & cijfers

 • Opdrachtgever
  Deka Immobilien Investment GmbH / DTZ Zadelhoff
 • Architect
  Ulrich architectuur
 • Constructeur
  Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
 • Omvang
  Algemene ruimtes atrium (t.w. kelderentree, entree begane grond, liftbordessen 1e t/m 5e verdieping): ca. 288m². Begane grond linker kantoorvleugel: ca. 696m². Begane grond rechter kantoorvleugel: ca. 345m². 2e verdieping rechter kantoorvleugel:ca. 345m²
 • Periode uitvoering
  7 weken, start oktober 2014
 • Oplevering
  november 2014
 • Projectcategorieën
  Renovatie en onderhoud
  Utiliteitsbouw
+