icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Stationsweg, Zwolle

Renovatie Pillows Grand Hotel Ter Borch Zwolle

Voor de realisatie van de Coperto Restobar is naast het bestaande monumentale pand een kelder met serre gebouwd. De serre is van glas en aluminium om een transparant geheel te realiseren. In het hotel zijn de keuken en spoelkeuken vergroot en vernieuwd en 41 hotel- en badkamers gerenoveerd net als de overige algemene ruimtes, toiletruimtes en vergaderzalen.

Opdrachtgever
Amerborgh Projecten III BV
Architect
PBV Architects
Bouwdirectie
B3 Bouwadviseurs BV
Constructeur
Pieters Bouwtechniek BV
Omvang
2.450 m² bvo
Oplevering
eind 2017
Bijzonderheden
Object van algemeen belang voor de gemeente Zwolle vanwege zijn architectuurhistorische en stedenbouwkundige waarde. Gemeentelijk monumentennummer: 0193/ZLG00212

De oorspronkelijk geheel vrijstaande villa in eclectische bouwstijl is gebouwd in 1869 -1870 voor de provinciaal inspecteur der Directe Belastingen L.R. Wentholt. De uit vier villa's bestaande bebouwing aan de oostzijde van de Stationsweg sluit goed aan bij de historische singelbebouwing.

Na Hotel Pillows Anna van den Vondel in Amsterdam is dit het tweede Pillows-hotel dat door Kondor Wessels Amsterdam in bouwteamverband is gerealiseerd.