icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuwpoortstraat 84, 1055 RZ Amsterdam

Transformatie kantoorgebouw Nieuwpoortstraat

Kondor Wessels Amsterdam realiseert in opdracht van Eekholt Property de Transformatie van de kantoren aan de Nieuwpoortstraat 82-98 naar 150 nieuwe appartementen.

Opdrachtgever
Eekholt Property
Bouwdirectie
Woest Developers
Architect
ADDIT Architecten
Constructeur
Van Eden Bouwconstructies
Omvang
16.600 m²
Periode uitvoering
ca. 18 maanden, start oktober 2015 (week 44)
Oplevering
april 2017
Nieuwpoortstraat 2

Op de begane grond zijn commerciële ruimten aanwezig die in gebruik blijven. Dit kantoorpand is omsloten door de Nieuwpoortstraat, Den Brielstraat en de achterzijde van de woningen die liggen aan de Bos en Lommerweg.

De achterzijde van het kantoorpand (niet aan de openbare weg gelegen) zal een geheel nieuwe gevel krijgen. De bestaande prefab betonnen gevelelementen zullen gedemonteerd worden en hier komen nieuwe HSB gevelvullende elementen voor terug. Tevens zal aan deze achterzijde een stalen galerij constructie met houten vlonders en prefab betonnen trappenhuizen/liften gemaakt worden die de toegangen naar de nieuwe woningen biedt.

Nieuwpoortstraat 3

Om 150 appartementen te kunnen realiseren zal er over de hele lengte van het gebouw met een lichte constructie (HSB wand- en vloerelementen) een opbouw op de 4e en 5e verdieping gemaakt worden. De voorzijde (aan de kant van de Nieuwpoortstraat en Den Brielstraat) zal vanaf de 1e verdieping voorzien worden van een nieuwe gevelbekleding in de vorm van een gevelisolatiesysteem met steenstrips en nieuwe kozijnen. De huidige commerciële ruimten en parkeergarage op de begane grond blijven gehandhaafd. Hier worden alleen 2 nieuwe toegangen en een fietsenberging gecreëerd voor de woningen.