icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 21 maart 2018

Lee Towers vereeuwigd in steen

ROTTERDAM - Het hing al even in de lucht, maar het is nu definitief: in navolging van Donald Trump krijgt nu ook Leen Huijzer zijn eigen torens. De Eindhovense projectontwikkelaars Lee Foolen van City Pads en Tom Bakkers van tB3 Investments transformeren twee van de drie Marconitorens te Rotterdam tot 860 huurwoningen en noemen het project The Lee Towers. Kondor Wessels Amsterdam is de verantwoordelijk voor de uitvoering van de middelste toren. Dinsdag 20 maart was de perspresentatie, waarbij het ‘You never walk alone’ door de bouwplaats galmde.

11394_Europoint

Transformatie

Afgelopen mei kwam het voorlopige nieuws al naar buiten, maar nu de bouw is gestart, is het eindelijk het moment om de nieuwe naam officieel bekend te maken. Ontwikkelaar Lee Foolen van City Pads: ‘Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens en dacht in eerste instantie aan een grap. Maar het idee voor de Lee Towers lag – vooral door de ongewone voornaam die we samen delen – al veel langer bij ons op de plank. Dat we ze nu juist in Rotterdam mogen maken, is natuurlijk extra mooi.’

11394 Europoint c.jpg

Build a new world

De grote Lee zette de presentatie luister bij door enkele van zijn bekende nummers ten gehore te brengen, waaronder My port of Rotterdam en het toepasselijke Headed for the future. ‘We are gonna build a new world is één van de eerste zinnen van het lied Headed for the future. En dat is precies wat hier gaat gebeuren. Niet alleen krijgen deze twee voormalige Havenbedrijf-torens een nieuw leven, maar het hele gebied krijgt een nieuwe toekomst. Ik vind het prachtig dat ik, als ambassadeur van de haven, symbolisch aan de basis mag staan van deze verandering,’ aldus Leen. Hij sloot hierbij aan op de woorden van wethouder Simons, die de transformatie de start noemde van het nieuwe M4H Makersdistrict: de nieuwe invulling van het Merwe Vierhavensgebied.

Programma

Met 80.000m2 is de herontwikkeling van de Marconitorens het grootste transformatieproject van Nederland. Eind 2018/begin 2019 worden The Lee Towers opgeleverd. Het programma bestaat uit 860 huurwoningen van 40-70m2 en enkele grotere penthouses. In één van de torens is bovendien ruimte gereserveerd voor een rooftop-restaurant. De begane grond wordt ingericht met voorzieningen voor bewoners, zoals een coffee corner, gym en zelfs een bioscoop.