icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 oktober 2019

Reuring op de Badhuisweg in Scheveningen

Toezicht op de bouw door 93-jarige buurtbewoner Een statige weg met royale villa’s. De Badhuisweg in Schevingen ademt allure…, niet in de laatste plaats doordat de weg zicht heeft op het prachtige Kurhaus met zijn Jugendstil-elementen. Daar, aan de Badhuisweg, woont de even deftige als statige heer Toorens. 93 jaar en onofficieel opzichter van de Badhuisweg. Roy de Vos, uitvoerder bij Kondor Wessels Amsterdam, is blij met de man en andersom net zo. ‘Als ik het voor het zeggen had, nam ik Roy in dienst!’ aldus de heer Toorens.

RO180004_badhuisweg-7451_D.jpeg

Bouwen, verbouwen en renoveren betekent verandering. En verandering is niet iets waar een buurt per se op zit te wachten. Het mag dan ook bijzonder worden genoemd dat het overleg tussen de beide heren zo goed bevalt.

 

RO180004_Roy
Roy de Vos: 'De buurt is blij dat er iets gebeurt.'

‘De buurt is blij dat er eindelijk iets aan het ‘vieze gele pand’ wordt gedaan,’ verklaart Roy. Toorens: ‘Eerder waren er plannen om een hotel neer te zetten, maar daar waren wij als buurt op tegen. We wonen hier allemaal in karakteristieke villa’s, daar past geen hotel tussen en het verkeer dat daarmee samenhangt. We zijn blij dat er nu iets fatsoenlijks wordt neergezet en we hopen op normale nieuwe buurtbewoners.’

RO180004_badhuisweg-129457_D.jpeg
Vanuit de tuin van dhr. Toorens zicht op het pand

In het voormalig kantoorgebouw komen in totaal 38 appartementen; hoe hoger je komt, hoe groter en luxueuzer de woningen. Roy werkt twee jaar voor Kondor Wessels Amsterdam als uitvoerder. Hij is op de bouw het eerste aanspreekpunt voor onderaannemers. Ook voor de buurtbewoners is hij de vaste contactpersoon. De eerste kennismaking tussen Roy en de heer Toorens was tijdens een informatiebijeenkomst over het pand.

 

‘Het is prettig te merken dat er ruimte is voor inspraak en dat we als buurtbewoners op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.’ ‘Als er een kraan arriveert,’ vult Roy aan, ‘wil de heer Toorens graag even weten wat dat inhoudt. Hij informeert de buurt vervolgens. We lopen dan ook regelmatig even bij elkaar langs.’ Natuurlijk is het eindresultaat zo direct het cadeau voor de buurt, maar de weg ernaartoe is wel zo prettig op deze manier.

 

RO180004_badhuisweg-7419_D.jpeg

Eigenlijk is de open communicatiestijl van Roy met de buurt hetzelfde als op de bouw. Roy: ‘Het is een renovatieproject. Dat is heel leuk op papier, maar in de praktijk werkt dat toch anders! Je kunt niet simpelweg zeggen: dít is bedacht, dus dát is de weg ernaartoe. Dat gaat ‘m 9 van de 10 keer niet worden. Dus die 9 keer ga je met elkaar om de tafel zitten en bespreken we de uitdagingen waar we voor staan. Centraal staat dan ook hoe we elkaar kunnen helpen om het voor elkaar te krijgen. En natuurlijk is dat met de vele nationaliteiten waarmee we werken best wel eens pittig. Dat bemoeilijkt de communicatie, maar het werk gaat door, de planning loopt door, en we zijn een team. Dus elkaar aanspreken en dingen uitspreken, dat werkt het beste.’

Het pand aan de Badhuisweg is een ontwerp in de Nieuwe Haagse School-stijl. Momenteel bevindt het pand zich in de afwerkingsfase. De oplevering staat gepland voor begin volgend jaar.

RO180004_badhuisweg-7415_D.jpeg