icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 06 december 2017

Oplevering 5-sterren Raadhuis Hotel Amsterdams Archiefterrein

 AMSTERDAM - Bouwen op een postzegel, midden in de Amsterdamse Pijp op het Archiefterrein. Kondor Wessels Amsterdam heeft vaker met dit bijltje gehakt. In een bouwcombinatie met Wessels Zeist is 16 maanden gewerkt aan het indrukwekkende renovatie- en nieuwbouwproject ‘Raadhuis Hotel.’ Vandaag is het prestigieuze Raadhuis Hotel opgeleverd: een luxueus 5-sterrenhotel in een prachtig gerenoveerd rijksmonument.

Raadhuis hotel oplevering

Het project was bijzonder. Zowel bij de start, toen bleek dat de grond vervuild was en de randvoorwaarden nog niet precies duidelijk waren, als tijdens de bouw. Het voormalig raadhuis ligt strak tegen de diamantslijper Asscher aan. Het is een puzzeltje midden in de stad.

Raadhuis Hotel - Nieuwer Amstel 1
Artists impression Raadhuis Hotel

Rijksmonument

Het Raadhuis Hotel is een rijksmonument en omvat een monumentaal deel met zes verdiepingen in het voormalige depotgebouw en vier verdiepingen in het raadhuis. Dat vereist een speciale aanpak van ambachtsmannen. Onder toeziend oog van Bureau Monumenten Amsterdam hebben zij fantastisch werk geleverd. Daarnaast ontwikkelden we zeven verdiepingen nieuwbouw, kelders onder alle bouwdelen, een glazen loopbrug die het Raadhuis met het nieuwbouwgedeelte verbindt en een parkeergarage. Ook renoveerden we de gevels van het Raadhuis en het Depot. De eindbestemming - een 5-sterrenhotel -  maakt dat de meest kwalitatieve materialen en hoogwaardige technieken zijn toegepast.

 

Kondor Wessels Amsterdam en Wessels Zeist

De samenwerking binnen het projectteam is uitstekend verlopen. Ondanks het verschil in DNA voelden de Amsterdammers en Zeistenaren elkaar goed aan. Hier is echt een geweldige teamprestatie geleverd, onder uitermate moeilijke omstandigheden. Speciale dank voor alle teamleden!

Vandaag heeft de officiële overdacht plaatsgevonden. Medio december zal het hotel in gebruik worden genomen.