icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Verbouw De Overkant

Kondor Wessels Amsterdam heeft in opdracht van de Overkant een plan gerealiseerd voor tijdelijk gebruik van de industriële voormalige Storkfabriek in Amsterdam-Noord. Met minimale investeringen is een kwalitatief hoogwaardige uitstraling gerealiseerd waarbij het ruwe industriële karakter is gebruikt als identiteit voor de nieuwe functies.

Opdrachtgever
de Overkant
Architect
Soluz Architecten
Constructeur
IMd Raadgevende Ingenieurs
Omvang
8.050. m² bvo
Periode uitvoering
6 maanden, start oktober 2012
Oplevering
maart 2013
De overkant 6 na verbouw

Evenementenhal

Met de renovatie van deze toplocatie aan het IJ, is een slimme match gemaakt tussen de wensen van de verschillende gebruikers (zoals een evenementenhal, dansschool en kantoorruimten) en de aanwezige eigenschappen en kwaliteiten van de ruimtes. De evenemenhal is als eerste afgemaakt zodat deze in gebruik genomen kon worden nog tijdens de verbouw. Tussen de evenementen door zijn er nog zaken afgewerkt in de hal en in de rondom gelegen ruimtes.

De Overkant 4 na verbouw

Creatieve bedrijfsruimtes

In de centrale Kromhouthal is een 2-laags volume toegevoegd met in het midden een groot trappenhuis. Dit volume behuist 2 lagen creatieve bedrijfsruimtes, is zowel podium als tribune, en zorgt ervoor dat de openheid en toegankelijkheid van de hal gewaarborgd blijft. Uitgangspunt voor het ontwerp van de gevels was om, zoveel mogelijk karakteristieken en nuances te bewaren. De gevelopeningen benadrukken de belangrijke plekken en belangrijke visuele en of fysieke relaties tussen binnen en buiten.